De 4 stadiene av cannabisplantevekst

Published:

Å dyrke din egen cannabis kan være en berikende og spennende opplevelse. Det er imidlertid viktig å forstå de forskjellige stadiene av cannabisplantevekst for å sikre at plantene dine når sitt fulle potensial. Generelt vil en cannabisplante gå gjennom fire forskjellige vekststadier: spiring, vegetativ, før-blomstring/overgang og blomstring. Hvert trinn har unike egenskaper og krav som må oppfylles for en vellykket høsting.

Spirestadium (3-10 dager)

Spiring er det første vekststadiet, hvor frøet spirer og sender ut sin første rot. Når du velger frø for spiring, sørg for at de er tørre og fri for mugg eller mugg. Du bør også velge modne frø, da umodne frø kanskje ikke spirer ordentlig.

Når frøet har spiret, legg det i et medium som jord, kokos eller steinullterning og hold det fuktig, men ikke for vått. Den ideelle temperaturen for spiring er mellom 72-86°F (22-30°C), så hold mediet ved dette temperaturområdet. Når cannabisplanten har spiret, er det på tide å gå videre til det vegetative stadiet.

Frøplantestadium (2-3 uker)

Det andre stadiet av cannabisvekst er frøplantestadiet. Dette er når planten begynner å utvikle bladene og stilkene, samt røttene som vil gi de nødvendige næringsstoffene for at den skal vokse. Stadiet starter ca. 2-3 uker etter spiring og slutter når planten begynner å danne sine forblomster, noe som signaliserer at den er klar til å gå over i blomstringsstadiet.

På dette stadiet bør du sørge for at planten din får tilstrekkelig lys, næringsstoffer og luftsirkulasjon for å utvikle sterke røtter og stengler. Det ideelle temperaturområdet for frøplantestadiet er mellom 20-30 °C (68-86 °F).

Vegetativt stadium (3-16 uker)

Etter frøplantestadiet vil cannabisplanten din gå inn i det vegetative stadiet. Dette er når den vil begynne å strekke seg og vokse blader, stilker og røtter som forberedelse til blomstring. Lengden på dette stadiet avhenger av miljøfaktorer som lyssykluser og temperatur. Stadiene starter imidlertid rundt 3-8 uker og kan vare opptil 16 uker.

I det vegetative stadiet er det viktig å sikre at plantene dine har tilgang til sollys eller kunstig belysning som simulerer solens stråler. Sollys er viktig på dette stadiet fordi det hjelper planten å konvertere energi til mat for vekst. I tillegg bør du holde et temperaturområde mellom 68-86 °F (20-30 °C) og opprettholde høye fuktighetsnivåer.

Når cannabisplantene dine har vokst til full størrelse, vil de gå inn i førblomstrings-/overgangsstadiet. Planten vil begynne å produsere forblomster som indikerer at den er klar til å gå inn i blomstringsstadiet. Dette stadiet varer vanligvis mellom 3-4 uker, i løpet av denne tiden vil cannabisplanten forberede seg på blomstring og produsere de mannlige og kvinnelige reproduksjonsorganene som er nødvendige for vellykket pollinering.

Under førblomstringen/overgangsstadiet, sørg for at planten din får samme lys og temperatur som under det vegetative stadiet. I tillegg er det viktig å senke fuktighetsnivået til rundt 50 % fordi høy luftfuktighet kan hemme vekst og øke risikoen for soppinfeksjoner.

Blomstringsstadium (8-11 uker)

Det siste stadiet av cannabisvekst er blomstringsstadiet. Dette er når planten vil begynne å produsere knopper rike på cannabinoider og terpener som er ansvarlige for effektene. Avhengig av belastningen, kan dette stadiet vare alt fra 8-11 uker.

Du bør redusere lyseksponeringen til ca. 12 timer om dagen i denne perioden for å oppmuntre til knopputvikling. Det ideelle temperaturområdet for dette stadiet er mellom 20-25 °C (68–77 °F). I tillegg bør fuktighetsnivået holdes lavt for å hindre at det dannes mugg og mugg på knoppene.

Når blomstringsstadiet er fullført, er det på tide å høste cannabisplanter! Denne prosessen innebærer å fjerne knoppene fra planten og tørke dem før de konsumeres eller selges. Med riktig omsorg og oppmerksomhet kan du sikre at cannabisplantene dine når sitt fulle potensial.

Related articles

Recent articles