HXE Review

Published:

3-HO-2-Oxo-PCE, joka tunnetaan yleisesti nimellä HXE, on aine, joka on kemiallisesti sukua ketamiinille. Farmakologisista ominaisuuksista meillä on vain vähän tietoa, koska lääke on uusi. Tässä artikkelissa tarkastelemme kaikkea, mitä tiedämme HXE:stä, mukaan lukien yleiset tiedot, historia, annostus, käyttäjien arviot ja mahdolliset haittavaikutukset.

Yleistä tietoa HXE:stä

Aloitamme tämän tutkimuskemikaalien tarkastelun yleisillä tiedoilla HXE:stä. Tämä aine on synteettinen dissosiatiivinen lääke. Ketamiinin tavoin se kuuluu aryylisykloheksyyliamiiniluokkaan. Siitä on tullut viime aikoina suosittu sen ainutlaatuisten dissosiatiivisten vaikutusten ja euforisoivien ominaisuuksien ansiosta. HXE-tutkimuskemikaali on kemiallisesti samanlainen kuin muut dissosiatiiviset huumeet, kuten ketamiini ja PCP. Silti sillä on erilainen farmakologinen profiili.

HXE:n tiedetään aiheuttavan dissosiatiivisia ja hallusinogeenisia vaikutuksia. Näiden vaikutusten voimakkuus vaihtelee annoksen ja antotavan mukaan. Lääke voidaan antaa suun kautta, nenän kautta, höyrystämällä tai peräpuikkona. HXE on vielä suhteellisen uusi, eikä sen pitkäaikaisia vaikutuksia ihmiskehoon tunneta.

HXE:n historia

Seuraavaksi käsittelemme HXE:n historiaa. Ensimmäiset raportit HXE:n olemassaolosta ovat vain muutaman vuoden vanhoja, vuodelta 2019. Samoihin aikoihin se löydettiin uutena dissosiatiivisena lääkkeenä rutiininomaisessa laboratoriokokeessa. Sittemmin HXE on kasvattanut suosiotaan huumeidenkäyttäjien keskuudessa sen vaikutusten ja sääntelyn puutteen vuoksi monissa maissa. Monet ovat lisänneet sen laillisten huumausaineiden luetteloon, koska joissakin maissa, kuten Yhdysvalloissa, se ei ole teknisesti laitonta. Se ei kuitenkaan myöskään ole laillisten huumeiden luettelossa Yhdysvalloissa tai muissa maissa, joten se on laillisesti harmaalla alueella.

Uskomme, että HXE luotiin tutkimuskemikaaliksi. Se kehitettiin todennäköisesti potentiaaliseksi anestesia- tai analgeettilääkkeeksi (kipulääkkeeksi). Huumeen dissosiatiiviset ja euforiset vaikutukset ovat kuitenkin tehneet siitä entistä suositumman virkistyskäytössä.

Annostus ja antaminen

Seuraavaksi käsittelemme HXE-tutkimuskemikaalin annostelua ja antoa. Nämä tekijät vaikuttavat merkittävästi lääkkeen vaikutusten voimakkuuteen ja kestoon. Koska HXE:tä myydään yleensä jauheena, se mitataan asteikolla tarkkaa annostelua varten. Annostus voi vaihdella noin 30 mg:sta 130 mg:aan käyttäjän kokemuksesta ja sietokyvystä riippuen.

Suun kautta annostelu

Tämä on yleisin tapa antaa HXE:tä. Yleensä käyttäjät sekoittavat sen veteen tai muihin nesteisiin ja yksinkertaisesti juovat sen. Vaikutukset alkavat hitaasti, 30 minuutista 2 tuntiin, ja ne voivat kestää jopa 6 tuntia.

Nenän täyttäminen

Nenään puhallus tai ”nuuskaaminen” on toinen tavanomainen tapa antaa HXE-tutkimuskemikaalia. Lääke jauhetaan hienoksi, kalkkipitoiseksi jauheeksi ja nuuskaillaan sieraimiin. Käyttäjät kertovat, että se on härskiä, katkeraa ja kirvelee, kun sitä nuuskaa. Tämän antotavan vaikutukset alkavat kuitenkin nopeammin. Vaikutukset tuntuvat 5-15 minuutissa, mutta niiden kesto on lyhyempi, 2-4 tuntia.

Höyrystyminen

”Vaping” tarkoittaa, että lääke kuumennetaan lämpötilaan, jossa se höyrystyy, ja höyry hengitetään sisään. Vaikutukset alkavat lähes välittömästi, 1-5 minuutissa, ja vaikutukset voivat kestää jopa 4 tuntia.

Uudelleen annostelu

HXE:n uudelleen annostelu on mahdollista, mutta sitä ei yleensä suositella. Jos käyttäjä haluaa ottaa uudelleen annoksen, on parasta odottaa vähintään 2 tuntia ensimmäisen annoksen jälkeen, jotta vältetään yliannostus. Liian nopea uudelleen annostelu voi aiheuttaa ei-toivottuja sivuvaikutuksia, kuten ahdistusta, vainoharhaisuutta ja sekavuutta.

Käyttäjän HXE arvostelut

Käyttäjien arviot HXE:stä ovat yleensä myönteisiä. Monet käyttäjät raportoivat euforiasta, dissosioitumisesta ja lisääntyneestä luovuuden tunteesta. Jotkut käyttäjät ovat kuitenkin raportoineet haittavaikutuksista, kuten ahdistuneisuudesta, vainoharhaisuudesta ja sekavuudesta. Koska tästä uudesta lääkkeestä on niin vähän tietoa, on lähes mahdotonta ennustaa, millaisia vaikutuksia kukin käyttäjä kokee. Kaiken kaikkiaan lääkkeen vaikutusten sanotaan olevan jokseenkin samanlaisia kuin DCK:n ja MXE:n.

Vaikutusten alkaminen

HXE-vaikutusten alkaminen riippuu antotavasta. Suun kautta annettuna vaikutus alkaa hitaimmin, 30 minuutista 2 tuntiin. Höyrystyminen on nopein tapa aloittaa, sillä se kestää 1-5 minuuttia. Nenän kautta tapahtuvan insuflaation vaikutus alkaa keskivauhtia, noin 5-15 minuutin kuluttua. Alku voi alkaa fyysisillä tuntemuksilla, kuten huimauksella tai kosketusherkkyydellä.

Dissosiaatio

HXE:n käyttäjät kertovat usein kokevansa syvää erkaantumisen tunnetta kehostaan ja ympäristöstään. Tämä dissosiaatio voi ilmetä irrallisuuden tunteina, turtuneisuutena tai tunteena siitä, että on itsensä ulkopuolella. Vaikka muut huumeet aiheuttavat dissosioitumisen tunteita, HXE:n kokemuksen on raportoitu olevan erityisen voimakas. Käyttäjistä voi tuntua, että he katselevat itseään etäältä tai tarkkailevat toimintaansa kolmannen persoonan näkökulmasta. Jotkut käyttäjät kuvailevat HXE-dissosiaatioita tunteena, että he ovat ”irrottautuneet” tai ”leijuvat” unenomaisessa tilassa.

Hallusinaatio

HXE:n käyttäjät ovat raportoineet kokeneensa näkö- ja kuuloharhoja vaikutuksen alaisena. Näitä aistiharhoja kuvataan usein eloisiksi ja voimakkaiksi. Visuaalisiin hallusinaatioihin voi kuulua geometrisia kuvioita, värejä ja kuvioita. Jotkut käyttäjät kokevat vääristynyttä tai muuttunutta havaintoa ympäristöstään, esimerkiksi esineet näyttävät liikkuvan tai muuttavan muotoaan.

Euforia

HXE-tutkimuskemikaali voi saada käyttäjät tuntemaan olonsa erittäin onnelliseksi ja mukavaksi. He saattavat haluta tutkia tunteidensa syvyyksiä ja sisintä itseään. Euforiset tunteet voivat saada käyttäjät tuntemaan olonsa rauhalliseksi ja yhdeksi maailman kanssa. Jotkut käyttäjät kertovat tuntevansa itsensä ikään kuin huumeen lämpöön ja valoon käärityiksi.

Anticlimax (”Comedown”)

Kun HXE:n huippuvaikutukset ovat ohi, käyttäjät saattavat kokea ”antikliimaksia” tai ”comedownia”. Tämä vaihe voi kestää useita tunteja, ja siihen voi liittyä väsymyksen, sekavuuden tai ahdistuksen tunteita. Käyttäjät voivat myös kokea päänsärkyä, pahoinvointia tai muita fyysisiä epämukavuuksia.

HXE:n mahdolliset haittavaikutukset

Vaikka monet käyttäjät raportoivat positiivisia kokemuksia HXE:stä, lääkkeellä on epäilemättä mahdollisia sivuvaikutuksia, joista on syytä olla varovainen. Näitä voivat olla esimerkiksi seuraavat:

  • Pahoinvointi ja oksentelu
  • Huimaus ja sekavuus
  • Ahdistus ja vainoharhaisuus
  • Päänsärky ja lihasjännitys
  • Kohonnut syke ja verenpaine
  • Näön hämärtyminen ja laajentuneet pupillit
  • Heikentyneet motoriset taidot ja koordinaatio

Vaikka HXE voi tarjota ainutlaatuisia ja miellyttäviä kokemuksia joillekin käyttäjille, on tärkeää olla tietoinen lääkkeeseen liittyvistä mahdollisista riskeistä ja sivuvaikutuksista. Kuten minkä tahansa aineen kohdalla, HXE:tä on tärkeää käyttää vastuullisesti ja varoen.

Related articles

Recent articles