HXE granskning

Published:

3-HO-2-Oxo-PCE, allmänt känt som HXE, är ett ämne som är kemiskt besläktat med ketamin. När det gäller farmakologiska egenskaper har vi begränsade uppgifter på grund av att detta läkemedel är nytt. I den här artikeln kommer vi att utforska allt vi vet om HXE, inklusive allmän information, historia, dosering, användarrecensioner och potentiella biverkningar.

Allmän information om HXE

Vi börjar denna granskning av forskningskemikalier med allmän information om HXE. Detta ämne är en syntetisk dissociativ drog. Liksom ketamin tillhör det arylcyklohexylaminklassen. Det har blivit populärt på senare tid tack vare dess unika dissociativa effekter och euforiska egenskaper. HXE-forskningsämnet liknar kemiskt andra dissociativa droger som ketamin och PCP. Trots detta har den en distinkt farmakologisk profil.

HXE är känd för att framkalla dissociativa och hallucinogena effekter. Dessa effekter varierar i intensitet beroende på dosering och administreringssätt. Läkemedlet kan administreras oralt, nasalt, genom förångning eller som ett suppositorium. HXE är fortfarande relativt nytt och dess långsiktiga effekter på människokroppen är inte kända.

HXE:s historia

Nästa punkt i vår HXE-granskning är historien. De första rapporterna om HXE:s existens är bara några år gamla, från 2019. Vid samma tid upptäcktes det som en ny dissociativ drog under ett rutinmässigt laboratorietest. Sedan dess har HXE blivit populärt bland narkotikaanvändare på grund av dess effekter och brist på reglering i många länder. Många har placerat den på sina listor över lagliga droger eftersom den i vissa länder, som USA, inte är tekniskt sett olaglig. Det finns dock inte heller med på listan över lagliga droger i USA eller andra länder, så det är en gråzon.

Vi tror att HXE skapades som en forskningskemikalie. Det utvecklades sannolikt som ett potentiellt bedövningsmedel eller smärtstillande läkemedel. Drogen har dock blivit mer populär som rekreationsdrog på grund av sina dissociativa och euforiska effekter.

Dosering och administrering

Därefter kommer vi att behandla dosering och administrering av HXE-forskningsämnet. Dessa faktorer påverkar i hög grad intensiteten och varaktigheten av läkemedlets effekter. Eftersom HXE vanligtvis säljs som pulver mäts det på en våg för exakt dosering. Doseringen kan variera från cirka 30 mg till 130 mg, beroende på användarens erfarenhet och tolerans.

Oral administrering

Detta är det vanligaste sättet att administrera HXE. Vanligtvis blandar användarna det med vatten eller andra vätskor och dricker det. Effekterna börjar långsamt och tar mellan 30 minuter och 2 timmar och kan pågå i upp till 6 timmar.

Nasal inblåsning

Nasal insufflation, eller ”snorting”, är ett annat standardförfarande för att administrera HXE-forskningsämnet. Drogen mals till ett fint, kritaktigt pulver och sniffas genom näsborrarna. Användarna rapporterar att den är rancig, bitter och att den svider när den snortas. Effekterna av detta administreringsläge börjar dock snabbare. Effekterna upplevs inom 5 till 15 minuter, men effekten är kortare och varar i 2-4 timmar.

Förångning

”Vaping innebär att läkemedlet värms upp till en temperatur som gör att det förångas, varefter ångan inhaleras. Effekterna börjar nästan omedelbart, efter 1-5 minuter, och de kan hålla i sig i upp till 4 timmar.

Omdosering

Omdosering med HXE är möjlig men rekommenderas i allmänhet inte. Om en användare vill ge en ny dos är det bäst att vänta minst två timmar efter den första dosen för att undvika överdosering. Om du doserar om för snabbt kan det leda till oönskade biverkningar som ångest, paranoia och förvirring.

Användare HXE Recensioner

Användarnas omdömen om HXE är i allmänhet positiva. Många användare rapporterar om eufori, dissociation och en ökad kreativitet. Vissa användare har dock rapporterat negativa effekter, såsom ångest, paranoia och förvirring. Med så lite information om detta nya läkemedel är det nästan omöjligt att förutsäga vilka exakta effekter en viss användare kommer att uppleva. Sammantaget sägs läkemedlets effekter vara något liknande dem av DCK och MXE.

Början av effekterna

Hur snabbt HXE-effekterna börjar uppträda beror på administreringsmetoden. Oral administrering har den långsammaste effekten och tar mellan 30 minuter och 2 timmar. Förångning är den snabbaste metoden, som tar 1-5 minuter. Nasal insufflation har en medelhastig starttid på cirka 5 till 15 minuter. Det kan börja med fysiska känslor som yrsel eller beröringskänslighet.

Dissociation

Användare av HXE rapporterar ofta att de upplever en djup känsla av att de är avskilda från sin kropp och omgivning. Denna dissociation kan yttra sig som en känsla av distansering, känslolöshet eller en känsla av att vara utanför sig själv. Även om andra droger orsakar känslor av dissociation, rapporteras HXE:s upplevelse vara särskilt intensiv. Det kan kännas som om användarna ser sig själva på avstånd eller observerar sina handlingar från ett tredjepersonsperspektiv. Vissa användare beskriver HXE-dissociation som en känsla av att vara ”bortkopplad” eller ”sväva” i ett drömliknande tillstånd.

Hallucinationer

HXE-användare har rapporterat att de har upplevt visuella och auditiva hallucinationer under påverkan. Dessa hallucinationer beskrivs ofta som levande och intensiva. Visuella hallucinationer kan omfatta geometriska mönster, färger och texturer. Vissa användare upplever att de får en förvrängd eller förändrad uppfattning av sin omgivning, t.ex. att föremål ser ut att röra sig eller ändra form.

Euphoria

HXE-forskningsämnet kan leda till att användarna känner sig väldigt lyckliga och bekväma. De kan känna sig benägna att utforska djupet av sina känslor och undersöka sitt innersta jag. Euforiska känslor kan leda till att användarna känner sig fridfulla och ett med världen. Vissa användare rapporterar att de känner sig som om de är insvepta i läkemedlets värme och ljus.

Anticlimax (”Comedown”)

Efter att de högsta effekterna av HXE har klingat av kan användarna uppleva en ”antiklimax” eller ”nedgång”. Denna fas kan pågå i flera timmar och kan innebära trötthet, förvirring eller ångest. Användare kan också uppleva huvudvärk, illamående eller andra fysiska besvär.

Potentiella biverkningar av HXE

Även om många användare rapporterar positiva erfarenheter av HXE har läkemedlet utan tvekan potentiella biverkningar som man bör vara försiktig med. Dessa kan omfatta följande:

  • Illamående och kräkningar
  • Yrsel och förvirring
  • Ångest och paranoia
  • Huvudvärk och muskelspänningar
  • Ökad hjärtfrekvens och ökat blodtryck
  • Suddig syn och utvidgade pupiller
  • Försämrad motorik och koordination

Även om HXE kan ge unika och roliga upplevelser för vissa användare är det viktigt att vara medveten om de potentiella riskerna och biverkningarna i samband med läkemedlet. Som med alla andra ämnen är det viktigt att använda HXE på ett ansvarsfullt sätt och med försiktighet.

Related articles

Recent articles