HXE-gennemgang

Published:

3-HO-2-Oxo-PCE, der er almindeligt kendt som HXE, er et stof, der er kemisk beslægtet med ketamin. Hvad angår farmakologiske egenskaber, har vi begrænsede data på grund af dette lægemiddels nyhed. I denne artikel vil vi undersøge alt, hvad vi ved om HXE, herunder generel information, historie, dosering, brugeranmeldelser og potentielle bivirkninger.

Generelle oplysninger om HXE

Vi starter denne gennemgang af forskningskemikalier med generelle oplysninger om HXE. Dette stof er et syntetisk dissociativt stof. Ligesom ketamin er det en del af arylcyclohexylamin-klassen. Det er blevet populært på det seneste takket være dets unikke dissociative virkninger og euforiske egenskaber. HXE-forskningsstoffet ligner kemisk set andre dissociative stoffer som ketamin og PCP. Alligevel har det en særlig farmakologisk profil.

HXE er kendt for at fremkalde dissociative og hallucinogene virkninger. Disse virkninger varierer i intensitet afhængigt af dosis og indgiftsmåde. Lægemidlet kan indgives oralt, nasalt, gennem fordampning eller som et suppositorium. HXE er stadig relativt nyt, og dets langsigtede virkninger på menneskekroppen er ikke velkendte.

Historien om HXE

Næste punkt i vores HXE-anmeldelse er historien. De første rapporter om HXE’s eksistens er kun få år gamle og stammer tilbage fra 2019. Omkring den tid blev det opdaget som et nyt dissociativt stof under en rutinemæssig laboratorieprøve. Siden da har HXE vundet popularitet blandt stofbrugere på grund af dets virkninger og manglende regulering i mange lande. Mange har sat det på deres lister over lovlige stoffer, fordi det i nogle lande, som f.eks. i USA, ikke er teknisk set ulovligt. Men det er heller ikke på listen over lovlige stoffer i USA eller andre lande, så det er i en grå juridisk zone.

Vi mener, at HXE blev skabt som et forskningskemikalie. Det blev sandsynligvis udviklet som et potentielt bedøvelsesmiddel eller smertestillende medicin. Stoffets dissociative og euforiske virkninger har dog gjort det mere populært til rekreative formål.

Dosering og administration

Dernæst vil vi dække dosering og administration af HXE-forskningsstoffet. Disse faktorer påvirker i høj grad intensiteten og varigheden af lægemidlets virkninger. Da HXE normalt sælges som pulver, måles det på en vægt for at sikre nøjagtig dosering. Doseringen kan variere fra omkring 30mg til 130mg, afhængigt af brugerens erfaring og tolerance.

Oral indgift

Dette er den mest almindelige måde at administrere HXE på. Normalt blander brugerne det med vand eller andre væsker og drikker det simpelthen. Virkningerne indtræder langsomt og tager mellem 30 minutter og 2 timer og kan vare op til 6 timer.

Nasal insufflation

Nasal insufflation eller “snifning” er en anden standardform for indgivelse af HXE-forskningsstoffet. Stoffet males til et fint, kridholdigt pulver og sniffes gennem næseborene. Brugere rapporterer, at det er rancid, bittert og svier, når det sniffes. Denne administrationsform har dog en hurtigere virkning. Virkningerne mærkes inden for 5 til 15 minutter, men virkningerne er kortere og varer 2 til 4 timer.

Fordampning

“Vaping” indebærer opvarmning af stoffet til en temperatur, der fordamper det, hvorefter dampen inhaleres. Virkningen indtræder næsten øjeblikkeligt, efter 1-5 minutter, og virkningen kan vare op til 4 timer.

Omdosering

Omdosering med HXE er mulig, men anbefales generelt ikke. Hvis en bruger ønsker at give en ny dosis, er det bedst at vente mindst 2 timer efter den første dosis for at undgå overdosering. Hvis du doserer for hurtigt igen, kan det føre til uønskede bivirkninger som angst, paranoia og forvirring.

Bruger HXE Anmeldelser

Brugeranmeldelser af HXE er generelt positive. Mange brugere rapporterer om eufori, dissociation og en øget følelse af kreativitet. Nogle brugere har dog rapporteret om negative virkninger som f.eks. angst, paranoia og forvirring. Med så få oplysninger om dette nye stof er det næsten umuligt at forudsige de nøjagtige virkninger, som en given bruger vil opleve. Samlet set siges lægemidlets virkninger at være noget lig DCK’s og MXE’s virkninger.

Begyndelse af virkningerne

HXE-virkningerne indtræder afhængigt af indgiftsmetoden. Oral indgivelse har den langsomste virkning og tager mellem 30 minutter og 2 timer. Fordampning er den hurtigste metode, der tager 1-5 minutter. Nasal insufflation har en middelhurtig indsætningstid på ca. 5 til 15 minutter. Det kan begynde med fysiske fornemmelser som svimmelhed eller berøringsfølsomhed.

Dissociation

Brugere af HXE rapporterer ofte, at de oplever en dyb følelse af dissociation fra deres krop og omgivelser. Denne dissociation kan manifestere sig som følelser af løsrivelse, følelsesløshed eller en følelse af at være uden for sig selv. Mens andre stoffer forårsager følelser af dissociation, rapporteres det, at HXE’s oplevelse er særlig intens. Brugerne kan føle, at de ser sig selv på afstand eller observerer deres handlinger fra et tredjepersonsperspektiv. Nogle brugere beskriver HXE-dissociation som en følelse af at være “frakoblet” eller “svæve” i en drømmeagtig tilstand.

Hallucinationer

HXE-brugere har rapporteret, at de har oplevet visuelle og auditive hallucinationer, mens de var under påvirkning. Disse hallucinationer beskrives ofte som levende og intense. Visuelle hallucinationer kan omfatte geometriske mønstre, farver og teksturer. Nogle brugere oplever forvrængede eller ændrede opfattelser af deres omgivelser, f.eks. at genstande ser ud til at bevæge sig eller ændre form.

Eufori

HXE-forskningskemikaliet kan få brugerne til at føle sig meget glade og behagelige. De kan føle sig tilbøjelige til at udforske deres følelsers dybder og undersøge deres inderste selv. Euforiske følelser kan få brugerne til at føle sig i fred og i ét med verden. Nogle brugere rapporterer, at de føler sig som om de er indhyllet i stoffets varme og lys.

Anticlimax (“Comedown”)

Efter at de maksimale virkninger af HXE er forsvundet, kan brugerne opleve et “antiklimaks” eller en “comedown”. Denne fase kan vare i flere timer og kan indebære træthed, forvirring eller angst. Brugere kan også opleve hovedpine, kvalme eller andre fysiske gener.

Potentielle bivirkninger af HXE

Mens mange brugere rapporterer om positive oplevelser med HXE, har stoffet utvivlsomt potentielle bivirkninger, som man skal være forsigtig med. Disse kan omfatte følgende:

  • Kvalme og opkastning
  • Svimmelhed og forvirring
  • Angst og paranoia
  • Hovedpine og muskelspændinger
  • Øget hjertefrekvens og blodtryk
  • Sløret syn og udvidede pupiller
  • Forringede motoriske færdigheder og koordination

Så selv om HXE kan give nogle brugere unikke og behagelige oplevelser, er det vigtigt at være opmærksom på de potentielle risici og bivirkninger, der er forbundet med stoffet. Som med alle andre stoffer er det vigtigt at bruge HXE ansvarligt og med forsigtighed.

Related articles

Recent articles