Voorspelling CBD-industrie voor 2023

Published:

De CBD industrie is één van de grootste en snelst groeiende industrieën ter wereld. De pandemie heeft de groei in 2020 echter vertraagd. Met de uitrol van vaccins en andere maatregelen tegen het virus voorspellen deskundigen echter dat de sector in 2021 en daarna weer zal opleven. Tegen 2023 zal de omvang van de CBD-markt naar verwachting wereldwijd 22 miljard dollar bereiken, met een samengesteld jaarlijks groeipercentage van meer dan 24%.

De VS zullen naar verwachting de grootste markt voor CBD-producten blijven, met een geschatte omzet van 8,2 miljard dollar in 2023. Deze groei kan worden toegeschreven aan een groter consumentenbewustzijn, toenemende acceptatie van therapeutische cannabisproducten zoals CBD-olie en eetbare producten, en toenemende investeringen in onderzoek naar en ontwikkeling van de potentiële gezondheidsvoordelen van deze producten.

Hier zijn enkele voorspellingen van wat cannabisliefhebbers kunnen verwachten op de CBD-markt tegen 2023:

1. Verhoogd bewustzijn en acceptatie

Naarmate meer en meer mensen zich bewust worden van de potentiële gezondheidsvoordelen van CBD, zullen zij het eerder proberen. Naarmate er meer onderzoek wordt gedaan naar de veiligheid en doeltreffendheid van van cannabis afgeleide producten, versoepelen regeringen wereldwijd geleidelijk hun wetten rond het gebruik van deze producten.

Zij beginnen te begrijpen dat het gebruik van CBD heilzaam kan zijn en aanvaarden het steeds meer. Daarom wordt verwacht dat de CBD-industrie tegen 2023 een enorme stijging in populariteit zal kennen. Wat die populariteit zal bijdragen aan de industrie is nog niet duidelijk, maar er wordt een positieve verandering verwacht.

2. Meer investeringen in onderzoek en ontwikkeling

De potentiële gezondheidsvoordelen van CBD worden nog steeds onderzocht, en het onderzoek naar de effecten van CBD zal naar verwachting doorgaan. Met meer investeringen op dit gebied zullen meer toepassingen voor CBD worden ontdekt en zullen meer producten beschikbaar komen.

Naarmate de veiligheid van CBD-producten verder wordt vastgesteld, wordt bovendien verwacht dat regelgevende instanties zoals de FDA de voorschriften voor van cannabis afgeleide producten zullen versoepelen, waardoor een grotere verscheidenheid aan CBD-producten op de markt kan komen.

3. Grotere verscheidenheid aan producten

Wij verwachten dat de verscheidenheid aan beschikbare producten tegen 2023 zal toenemen. Dit omvat tincturen, topicals, edibles, vape oliën, en meer. Bedrijven werken ook aan producten die verschillende cannabinoïden, terpenen en andere bestanddelen combineren om hun klanten een ervaring op maat te bieden.

Hoe groter de verscheidenheid aan beschikbare producten, hoe groter het potentieel voor omzetgroei in deze sector. Dit betekent ook dat de jaarlijkse omzet in de sector naar verwachting aanzienlijk zal groeien in 2023. De exacte cijfers zijn nog niet bekend, maar verwacht wordt dat de sector tegen 2023 een aanzienlijke groei zal kennen.

4. Meer productinnovatie

Naarmate de CBD-industrie groeit, zullen fabrikanten een reeks producten introduceren die aan verschillende behoeften voldoen. Van tincturen en oliën tot topische crèmes, capsules, eetbare producten en meer, in 2023 zal er een grotere verscheidenheid aan producten beschikbaar zijn voor consumenten.

Naarmate het wettelijke landschap in verschillende landen en staten verandert, zullen bedrijven in de CBD-industrie hun bereik naar nieuwe markten willen uitbreiden. Dit betekent dat consumenten op meer plaatsen toegang zullen hebben tot CBD-producten.

5. Betere regelgeving

Naarmate de industrie groeit, zullen regeringen wereldwijd waarschijnlijk betere regelgeving invoeren voor de productie, distributie en verkoop van CBD-producten. Dit moet ervoor zorgen dat de consumenten toegang hebben tot veilige en doeltreffende producten.

De verordeningen zullen de consumenten ook helpen beschermen tegen bedrijven die valse beweringen doen over de producten die zij verkopen. Dit moet bijdragen tot een transparantere markt en legitieme bedrijven in staat stellen te gedijen.

In het algemeen zal de CBD-industrie tegen 2023 waarschijnlijk een aanzienlijke groei kennen. Met meer bewustzijn, acceptatie, productinnovatie en betere regelgeving wordt verwacht dat de wereldmarkt voor CBD tegen die tijd een geschatte 22 miljard dollar zal bereiken. Dit zal aanzienlijke mogelijkheden scheppen voor zowel bedrijven als consumenten.

Related articles

Recent articles