O-DSMT gjennomgang

Published:

Det har vært en økende interesse for forskningskjemikaliet O-DSMT (O-desmethyltramadol) de siste årene. Dette stoffet, som kommer fra tramadol, har trukket oppmerksomhet for dets potensielle bruk som et rekreasjonsmiddel og som gjenstand for vitenskapelig forskning. Denne artikkelen vil gi en gjennomgang av O-DSMT, dens historie, administrasjon, brukeropplevelser, utbruddet av effekter og potensielle bivirkninger.

Generell informasjon om O-DSMT

For å starte vår forskningskjemiske gjennomgang, vil vi gi generell informasjon om stoffet. O-DSMT, eller O-desmetyltramadol, er et syntetisk opioid. Det er en aktiv metabolitt av tramadol, et sterkt smertestillende middel for intens smertelindring. Dette stoffet har blitt klassifisert som et forskningskjemikalie siden det nylig dukket opp, og det er begrenset forskning på effektene. Til tross for denne klassifiseringen, har O-DSMT plukket opp en tilhengerskare i rusmiddelmiljøet for sine opioidlignende egenskaper. Disse inkluderer smertelindring, sedasjon og eufori, som du vil lese mer om senere.

O-DSMT-forskningskjemikalien virker på mu-opioidreseptoren, lik andre opioider. Det er slik det gjør de velkjente og ønskelige smertestillende (smertestillende) effektene. Imidlertid antas dens styrke å være enda høyere enn tramadol. For rusmiddelbrukere gjør det det enda mer attraktivt. Mens det deler noen egenskaper med andre opioider, har O-DSMT unike egenskaper som gjør at det skiller seg ut fra tradisjonelle stoffer i denne kategorien.

Som et forskningskjemikalie forblir O-DSMT et stoff av interesse for forskere som studerer dets farmakologi, effekter og potensielle terapeutiske bruksområder. Dens juridiske status varierer fra land til land. Noen klassifiserer det som et kontrollert stoff, mens andre ennå ikke har fjernet det fra listen over lovlige rusmidler.

Historien til O-DSMT

Neste i vår O-DSMT-gjennomgang vil vi dekke dette stoffets historie. Det dateres tilbake til utviklingen av tramadol på 1960-tallet av det tyske farmasøytiske selskapet Grünenthal GmbH. Tramadol ble introdusert som et potent smertestillende middel med færre bivirkninger enn tradisjonelle opioider. Over tid fant forskere at en av tramadols aktive metabolitter, O-desmethyltramadol, spilte en nøkkelrolle i dens smertestillende effekt.

På begynnelsen av 2000-tallet trakk O-DSMT oppmerksomhet som et forskningskjemikalie. Den første kjente menneskelige bruken av stoffet var i 2010. Etter hvert som stoffets popularitet økte, økte dets tilstedeværelse i nettfora laget for å diskutere erfaringer med forskningskjemikalier. På den tiden kjøpte folk som lette etter lovlige topper dette stoffet da det var uregulert.

På midten av 2010-tallet begynte flere land, inkludert USA og Storbritannia, å klassifisere O-DSMT som et kontrollert stoff. Som et resultat ble det ulovlig å eie, distribuere eller produsere. Til tross for sin juridiske status, er O-DSMT-forskningskjemikalien fortsatt populær og fortsetter å være gjenstand for vitenskapelig undersøkelse.

Dosering og administrasjon

Det er flere måter å ta O-DSMT på, hver med starttid, varighet og effektintensitet. De vanligste administrasjonsmåtene inkluderer oral inntak, neseinnblåsing, fordamping og suppositorium. Vanligvis varierer doser fra 5 til 80 mg.

Muntlig administrasjon

Når det tas oralt, inntas O-DSMT vanligvis i kapsel- eller tablettform. Utbruddet av effektene kan ta alt fra 30 minutter til 2 timer, med maksimal effekt rundt 3-4 timer etter inntak. Den totale varigheten av effektene kan vare opptil 8 timer. Denne metoden har en langsommere start og lengre varighet sammenlignet med andre administrasjonsmåter.

Nasal insufflasjon

Neseinnblåsing, eller “snorting”, innebærer å inhalere O-DSMT-pulver gjennom nesen. Denne metoden resulterer i en raskere innsettende effekt, vanligvis innen 5-15 minutter, med maksimal effekt rundt 1-2 timer etter administrering. Den totale varigheten av effektene varer vanligvis 4-6 timer. Neseinnblåsing gir raskere utbrudd og kortere varighet enn oralt inntak, men det kan være hardt for nesegangene.

Fordamping

Når brukere fordamper O-DSMT, varmer de opp stoffet til det blir til damp, og inhalerer det deretter. Denne metoden har den raskeste virkningen, vanligvis innen 1-5 minutter, med toppeffekter som oppstår rundt 30-60 minutter etter inntak. Den totale varigheten av effektene varer vanligvis 3-4 timer. Fordamping gir rask innsettende og kortere varighet sammenlignet med andre metoder, men det krever spesialisert utstyr og kan være vanskeligere å kontrollere doseringen.

Stikkpille

Stikkpiller innebærer å sette inn en fast form av O-DSMT-forskningskjemikaliet i endetarmen, hvor det oppløses og absorberes i blodet. Denne metoden har en relativt rask effektstart, vanligvis innen 15-45 minutter, med toppeffekter som oppstår rundt 2-3 timer etter administrering. Den totale varigheten av effektene kan vare opptil 6 timer. Stikkpiller gir en raskere start enn oral inntak og lengre varighet enn fordamping, men de kan være ubehagelige for noen brukere.

Redoserer

Omdosering med O-DSMT kan øke risikoen for bivirkninger og avhengighet. Det er viktig å nøye overvåke doseringen og unngå overdreven forbruk.

Bruker O-DSMT anmeldelser

O-DSMT-brukere rapporterer om ulike erfaringer, avhengig av administrasjonsmåte og individuelle faktorer. Vanlige temaer inkluderer en varm, euforisk følelse, smertelindring, avslapning og sedasjon.

Utbruddet av effekter

Utbruddet av effekter for O-DSMT varierer avhengig av administrasjonsmåten, som beskrevet ovenfor. Brukere rapporterer generelt om en raskere begynnelse med fordampning og neseinnblåsing, mens oral inntak og stikkpiller har en langsommere start.

Avslapning

Mange brukere av O-DSMT rapporterer om en dyp følelse av fysisk og mental avslapning. Denne følelsen beskrives ofte som en følelse av varme og ro som skyller over kroppen, lik effekten av andre opioider. Brukere kan oppleve at musklene deres blir mindre anspente og de føler seg mer komfortable i miljøet. Denne følelsen av avslapning kan bidra til den generelle appellen til O-DSMT, da den gir en midlertidig flukt fra stress og angst.

Smertelindring

En av hovedgrunnene til at folk bruker O-DSMT er dens kraftige smertestillende (smertelindrende) egenskaper. Brukere rapporterer ofte om betydelig smertelindring ved bruk av stoffet. Det kan variere fra en mild reduksjon i ubehag til å eliminere smerte fullstendig. Denne effekten appellerer til de som lider av kroniske smerter eller akutte skader. Selvmedisinering med O-DSMT er imidlertid risikabelt. Det kan føre til avhengighet og andre negative bivirkninger.

Visuelle eller auditive hallusinasjoner

Selv om det ikke er så vanlig som avslappende og smertelindrende effekter, har noen brukere av O-DSMT rapportert å oppleve milde visuelle eller auditive hallusinasjoner. Disse opplevelsene kan manifestere seg som subtile forvrengninger i persepsjonen, som å se mønstre eller former, høre lyder eller musikk som ikke er tilstede, eller å ha en økt bevissthet om omgivelsene. Disse hallusinasjonene er generelt mindre intense enn de som er forbundet med tradisjonelle hallusinogene stoffer, som LSD eller psilocybin. For noen brukere kan disse perseptuelle endringene bli sett på som et hyggelig aspekt av O-DSMT-opplevelsen. Andre kan finne dem forvirrende eller foruroligende.

Antiklimaks (“Comedown”)

Etter hvert som effekten av O-DSMT avtar, kan brukere oppleve en nedtur, inkludert følelser av sløvhet, depresjon og irritabilitet. Riktig egenomsorg og hydrering i nedturfasen kan bidra til å lindre disse symptomene.

Potensielle bivirkninger av O-DSMT

Som med alle stoffer, risikerer bruk av O-DSMT potensielle bivirkninger. Noen vanlige bivirkninger inkluderer følgende:

  • Kvalme og oppkast
  • Forstoppelse
  • Svimmelhet
  • Tørr i munnen
  • Kløe
  • Respirasjonsdepresjon
  • Økt hjertefrekvens
  • Angst og rastløshet
  • Søvnløshet
  • Svette

Vær forsiktig når du eksperimenterer med O-DSMT og overvåk doseringen nøye, da høyere doser øker risikoen for bivirkninger. Hvis noen alvorlige bivirkninger oppstår, oppsøk lege umiddelbart.

Related articles

Recent articles