O-PCE granskning

Published:

O-PCE är en kraftfull dissociativ substans som blir allt populärare bland drogentusiaster. Det är känt för att producera intensiva och långvariga effekter, inklusive dissociation, hallucinationer och eufori. Som du kommer att se är det dock viktigt att använda substansen på ett ansvarsfullt sätt och under ledning av en läkare för att minimera riskerna. I den här artikeln kommer vi att titta närmare på O-PCE, inklusive dess historia, dosering, administrering, effekter och potentiella biverkningar.

Allmän information om O-PCE

Låt oss börja vår granskning av O-PCE med lite allmän information. Forskningskemikalien O-PCE, även känd som 2′-Oxo-PCE eller Deschloroketamine, är en dissociativ substans som strukturellt liknar ketamin och PCP. Läkemedelsföretaget Parke-Davis skapade läkemedlet 1979, men dess psykoaktiva effekter upptäcktes inte förrän långt senare. O-PCE är en potent NMDA-receptorantagonist, vilket innebär att den blockerar effekten av signalsubstansen glutamat, vilket leder till dissociativa effekter.

O-PCE säljs i allmänhet i pulverform. Det kan administreras oralt, nasalt eller genom förångning. Substansen är känd för sina långvariga effekter, där användarna rapporterar effekter som varar upp till flera timmar. Vi kommer att gå in på effekterna senare i vår forskningskemiska granskning.

O-PCE:s historia

Låt oss sedan gå igenom lite historia om forskningskemikalien O-PCE. O-PCE tillverkades första gången 1979 av läkemedelsföretaget Parke-Davis. Dess psykoaktiva effekter upptäcktes dock inte förrän långt senare. I början av 2010-talet började O-PCE bli populärt bland drogentusiaster, särskilt de som var intresserade av dissociativa ämnen. Sedan dess har det blivit ett populärt alternativ för andra dissociativa substanser som ketamin.

Dosering och administrering

Oavsett om du tittar på lagliga rusmedel eller lagliga droger kan du få hjälp av läkare med doseringar. Men om du saknar medicinsk övervakning är det särskilt viktigt att ta läkemedlet med extrem försiktighet. O-PCE kan administreras oralt, nasalt, genom förångning eller som suppositorium. Dosstorlekarna varierar från 1 mg till 25 mg. Lämplig dosering och administreringsmetod varierar beroende på individens toleransnivå och önskade effekter.

Oral administrering

Oral administrering innebär att substansen intas, vanligtvis genom att den blandas med en vätska och sväljs. Effekten inträder vanligtvis långsammare än vid andra administreringsmetoder, men effekten kan vara längre.

Nasal inblåsning

Denna metod är också känd som snortning. Det innebär att substansen krossas till ett fint pulver och sedan sniffas genom näsborrarna. Denna metod ger snabbare effekt men kan irritera näsgångarna och orsaka obehag eller t.o.m. smärta.

Förångning

Förångning är när du värmer upp ämnet till en temperatur som förångar det, så att det kan inhaleras genom en förångare eller annan anordning. Denna metod är snabbverkande och möjliggör en mer exakt dosering än nasal insufflation.

Omdosering

Det är möjligt att dosera om, men det rekommenderas inte. Det är riskabelt och kan leda till oönskade biverkningar. Användare bör inte återdosera forskningskemikalien O-PCE.

Användarrecensioner för O-PCE

Att läsa användarrecensioner av O-PCE kan hjälpa alla som överväger att använda substansen. Det beror på att de ger insikter om dess effekter, doser och potentiella risker. Kom dock ihåg att dessa recensioner är subjektiva. Det är därför inte säkert att de återspeglar allas erfarenheter på ett helt korrekt sätt. Därför bör användarrecensioner tas med försiktighet och inte enbart åberopas som en informationskälla.

Början av effekterna

Som med andra droger varierar effekten av O-PCE. Hur användarna upplever O-PCE:s effekter beror på administrering och tolerans. Till exempel tar det upp till en timme för oral administrering att verka. Nasal insufflation och vaporisering ger effekt inom några minuter.

Euphoria

Enligt vissa användarrecensioner kan O-PCE orsaka euforiska känslor. Användarna beskriver dem som en ökad känsla av välbefinnande och njutning. Dessutom rapporterar användarna att de känner en rusning av positiva känslor och en känsla av tillfredsställelse.

Den euforiska effekten tros bero på drogens inverkan på hjärnans belöningssystem, som reglerar frisättningen av dopamin, en neurotransmittor som förknippas med njutning och belöning. O-PCE anses öka dopaminfrisättningen, vilket leder till de euforiska känslor som rapporterats av vissa användare.

Visuella och auditiva hallucinationer

Hallucinationer är en av de främsta effekterna av O-PCE. Visuella hallucinationer innebär att man ser saker som inte finns i omgivningen. Hörselhallucinationer innebär att man hör ljud eller röster som inte finns i verkligheten.

Upplevelsen av visuella och auditiva hallucinationer kan variera mycket mellan olika användare. Vissa kan ha endast milda synförvrängningar, medan andra har livliga och intensiva hallucinationer. På samma sätt kan vissa bara uppleva mindre hörselstörningar, medan andra kan höra komplexa, detaljerade röster eller ljud.

Hallucinationer kan dock också vara potentiellt farliga. Användarna kan bli desorienterade, börja bete sig riskfyllt eller till och med uppleva ångest och panik. Så det är bäst att använda O-PCE på ett ansvarsfullt sätt och under medicinsk övervakning för att undvika att få problem med hallucinationer.

Dissociation

Känslor av avskildhet från verkligheten, s.k. dissociation, är en annan viktig effekt av O-PCE. Detta varierar från milt till intensivt och orsakar förvirring och desorientering. Varför orsakar denna forskningskemikalie dissociation hos användare? Effekten är ett resultat av O-PCE:s förmåga att förändra hjärnans funktion genom att blockera NMDA-receptorer. Vissa tycker att detta tillstånd är fascinerande, men det kan också vara farligt.

Anticlimax (“Comedown”)

Nedtrappningen från O-PCE kan vara obehaglig för vissa användare. När effekterna avtar kan användarna uppleva en känsla av desorientering, förvirring och depression. Det är viktigt att ta hand om sig själv under nedtrappningsperioden och att undvika att använda substansen igen förrän effekterna har klingat av helt.

Potentiella biverkningar av O-PCE

Liksom alla psykoaktiva substanser kan O-PCE ge upphov till en rad potentiella biverkningar. Några av de vanligast rapporterade biverkningarna inkluderar följande:

  • Illamående och kräkningar
  • Yrsel och svindel
  • Snabb hjärtfrekvens och förhöjt blodtryck
  • Svettningar och frossa
  • Suddig syn
  • Försämrad koordination och balans
  • Paranoia och ångest

För att minska risken för biverkningar eller andra hälsoproblem, använd O-PCE forskningskemikalien ansvarsfullt och rådfråga läkare innan du använder den. O-PCE är en kraftfull dissociativ substans som bör behandlas med försiktighet och respekt.

Related articles

Recent articles