4-CL-PVP gjennomgang

Published:

Hvis du har fulgt forskningskjemikalier, har du kanskje hørt om 4-CL-PVP. Denne kjemiske forbindelsen, også kjent som 4-klor-alfa-PVP, er medlem av katinonfamilien. Brukere setter pris på dens stimulerende effekter, som vi vil beskrive i detalj nedenfor. I denne artikkelen skal vi se nærmere på historien, doseringen, effektene og potensielle bivirkninger av 4-CL-PVP.

Generell informasjon om 4-CL-PVP

Vi starter vår 4-CL-PVP-gjennomgang med generell informasjon om dette stoffet. 4-CL-PVP- forskningskjemikalien er en syntetisk katinon (stimulerende kjemikalie som finnes i khat-planten). Det er også kjent som PVP eller 4-CL. Den kjemiske strukturen ligner på alfa-PVP, et velkjent forskningskjemikalie. Som andre katinonmedisiner er 4-CL-PVP et sentralstimulerende middel og kan gi følelser av eufori, økt energi og økt sosialitet.

Historien om 4-CL-PVP

Neste i vår forskningskjemiske gjennomgang vil vi dekke den relativt korte historien til denne forbindelsen. PVP-forskningskjemikalien er ny sammenlignet med mange andre forskningskjemikalier. På begynnelsen av 2010-tallet begynte det å bli populært som et rekreasjonsmiddel. Mest sannsynlig ble den først solgt på nettet i samfunn som annonserte juridiske topper. Det tok ikke lang tid før det ble en populær erstatning for andre katinonstoffer som ikke lenger var lovlige rusmidler. I Canada, USA, Storbritannia og Tyskland er dette stoffet et kontrollert stoff. I dag er det fortsatt utbredt blant forskere og fritidsbrukere.

Dosering og administrasjon

Når det gjelder dosering av 4-CL-forskningskjemikaliet, er det flere administrasjonsmetoder å vurdere. Nedenfor er en oversikt over de vanligste administreringsveiene.

Muntlig administrasjon

Dette er den vanligste måten å ta 4-CL-PVP på. Det tas vanligvis i kapselform, og effektene kan ta alt fra 15 minutter til en time å sette inn. Effekten kan vare i opptil 4-6 timer.

Nasal insufflasjon

Noen brukere foretrekker å snorte 4-CL-PVP for en raskere effekt. Effektene av neseinnblåsing kan merkes i løpet av minutter. Imidlertid varer de kanskje ikke så lenge som oral administrering. I tillegg foretrekker noen brukere ikke denne metoden fordi den kan skade nesegangene og skape et ubehagelig drypp nedover baksiden av halsen.

Fordamping

Noen brukere fordamper 4-CL-PVP ved hjelp av en fordamper eller e-sigarett. Denne metoden får brukere til å føle effektene veldig raskt. Det kan også være mer potent enn andre administrasjonsmetoder.

Stikkpille

Selv om det ikke er en vanlig administrasjonsmetode, rapporterer noen brukere at de bruker PVP-forskningskjemikalien i stikkpilleform. Denne metoden kan gi en mer intens high, men også øke risikoen for bivirkninger.

Redoserer

Noen brukere kan gjøre om i løpet av dagen for å opprettholde ønsket effekt. Gjentatt dosering øker imidlertid risikoen for bivirkninger og kan føre til toleranse og avhengighet. For sikkerhets skyld er det best å ikke gjøre om.

Bruker 4-CL-PVP anmeldelser

Når du leser brukerhistorier på nettet, vei dem nøye siden de er helt subjektive. Når det er sagt, rapporterer mange brukere av 4-CL-PVP at de føler en bølge av energi og eufori kort tid etter å ha tatt stoffet. De beskriver at de føler seg mer sosial, pratsom og utadvendt. Noen brukere rapporterer at de føler seg mer motiverte og fokuserte, noe som gjør det til et populært valg blant studenter og fagfolk.

Utbruddet av effekter

Utbruddet av effekter kan variere avhengig av administrasjonsmåten. Når det tas oralt, kan effekten ta alt fra 15 minutter til en time å slå inn. Ved snøfting kan effekten merkes i løpet av minutter. Effektene av fordamping kan merkes nesten umiddelbart.

Stimulering

Hovedeffekten av 4-CL-PVP er dens stimulerende egenskaper. Brukere rapporterer at de føler seg svært energiske etter å ha tatt dette stoffet. De føler seg også mer pratsomme og vennlige. Det kan være nyttig for de som trenger å holde seg våken og våken i lange perioder.

Andre gunstige effekter

I tillegg til dens stimulerende egenskaper, formidler noen brukere andre effekter av 4-CL-forskningskjemikaliet. Noen føler seg mer selvsikre og mindre engstelige, noe som gjør det bra for de med sosial angst. Andre har rapportert at de føler seg mer kreative og inspirerte, noe som kan være nyttig for kunstnere eller forfattere. Imidlertid er disse effektene anekdotiske og ikke støttet av vitenskapelig forskning.

Antiklimaks (“Comedown”)

Som med mange sentralstimulerende midler, etter at effekten av 4-CL-PVP til slutt vil avta, kan brukere oppleve et “antiklimaks” eller “comedown”. I løpet av denne fasen føler brukerne seg trette, irritable og til og med deprimert. Noen brukere får hodepine eller andre fysiske plager. Hold deg hydrert og få mye hvile i løpet av dette stadiet for å minimere plagene.

Potensielle bivirkninger av 4-CL-PVP

Ja, 4-CL-PVP kan gi brukerne en rekke gunstige effekter. Imidlertid kommer det også med en rekke potensielle bivirkninger, som forventet med mange legemidler. Noen av de vanligste bivirkningene rapportert av brukere inkluderer følgende:

  • Økt hjertefrekvens og blodtrykk
  • Angst og paranoia
  • Søvnløshet
  • Kvalme og oppkast
  • Hodepine
  • Svimmelhet og svimmelhet
  • Tap av Appetit
  • Tennene gnisser eller kjever sammen

De langsiktige effektene av 4-CL-PVP-bruk er ikke godt forstått. Noen studier tyder på at katinonstoffer har nevrotoksiske effekter og fører til avhengighet og avhengighet over tid. Siden farmakologi og toksisitet i stor grad er et mysterium, må brukere være ekstremt forsiktige når de bruker 4-CL-PVP. Følg skadereduksjonspraksis, som å måle dosene dine, forstå stoffets renhetsnivå, ikke kjøre i påvirket tilstand og ha en pålitelig venn i nærheten.

Related articles

Recent articles