DMXE granskning

Published:

DMXE, även kallat Methoxetamin eller 3-MeO-2-Oxo-PCE, är ett dissociativt bedövningsmedel som strukturellt liknar ketamin och PCP. Drogen är en populär forskningskemikalie som är allmänt tillgänglig på den illegala marknaden. I den här artikeln kommer vi att ge en omfattande genomgång av DMXE, inklusive dess allmänna information, historia, dosering, effekter, användarrecensioner, början av effekter, potentiella biverkningar och mer.

Allmän information om DMXE

Låt oss börja vår kemiska granskning av DMXE med allmän information. Detta läkemedel är en kemisk förening som tillhör arylcyklohexylaminklassen av läkemedel. Det är också känt som Methoxetamin eller 3-MeO-2-Oxo-PCE och är i allmänhet inte godkänt för medicinsk användning. Dessutom är det inte tillgängligt på recept.

DMXE:s historia

Nästa steg i vår DMXE-granskning är att gå igenom denna intressanta drogs historia. Det har ett relativt kort förflutet jämfört med andra dissociativa droger som ketamin och PCP. Det dök upp på den svarta marknaden 2013 och blev snabbt populärt på grund av sin likhet med ketamin, som blev allt svårare att få tag på. Sedan dess har DMXE använts i stor utsträckning som forskningskemikalie och som rekreationsdrog.

År 2015 förbjöd den kinesiska regeringen produktion och försäljning av forskningskemikalien DMXE, tillsammans med andra forskningskemikalier, som ett svar på det ökande antalet narkotikarelaterade dödsfall. Generellt sett finns denna drog inte med på nationella listor över lagliga droger. Trots förbudet fortsatte DMXE att finnas tillgängligt på den svarta marknaden. Användningen har fortsatt att spridas över hela världen.

Dosering och administrering

DMXE är ett potent läkemedel, så du bör noggrant överväga dess dosering och administrering. Läkemedlet kan administreras oralt, nasalt, förångat eller som ett suppositorium. Doseringsintervallet för DMXE är vanligtvis mellan 5 mg och 30 mg, beroende på administreringsväg och individens tolerans. Kom ihåg att det vanligtvis inte finns med på listan över lagliga droger, så var extra vaksam om du väljer att använda den här metoden.

Oral administrering

När DMXE tas oralt kan det ta upp till en timme innan effekterna av DMXE uppträder och de kan hålla i sig i flera timmar.

Nasal inblåsning

Nasal insufflation eller ”sniffning” av DMXE kan ge snabbare effekter, men effekten är kortare.

Förångning

Förångning av DMXE ger omedelbar effekt, men effekten är också kortare än vid oral administrering.

Omdosering

Användarna bör vänta minst 3 timmar innan de tar en ny dos eftersom en ny dosering kan vara farlig. Högre doser av DMXE kan leda till en rad biverkningar, inklusive hallucinationer, förvirring och medvetandeförlust.

Användare DMXE Recensioner

Användarnas omdömen om DMXE varierar kraftigt, där vissa användare rapporterar positiva erfarenheter och andra negativa erfarenheter. Vissa användare rapporterar att DMXE ger ett euforiskt och avslappnande tillstånd, medan andra rapporterar att de känner sig oroliga och paranoida. Vissa rapporterar att de upplever livliga hallucinationer och dissociation, medan andra rapporterar att de känner sig avtrubbade och bortkopplade från sin omgivning.

Början av effekterna

DMXE:s effekt kan variera beroende på administreringsvägen. När det tas oralt kan det ta upp till en timme innan effekten uppstår och den kan hålla i sig i flera timmar. När det snusas kan effekterna uppträda inom 15 minuter, men de kan också avta snabbare. Förångning av DMXE ger omedelbara effekter som kan vara intensiva men kortvariga.

Euphoria

De euforiska effekterna av DMXE tros vara relaterade till läkemedlets förmåga att öka dopaminfrisättningen i hjärnan. Dopamin är en neurotransmittor som spelar en roll för belöning och njutning i hjärnan. När dopamin frisätts som svar på en trevlig upplevelse kan det ge en känsla av eufori.

DMXE:s euforiska effekter har beskrivits som intensiva och behagliga. Användarna rapporterar om känslor av tillfredsställelse, avslappning och ökad sinnesuppfattning. Vissa användare rapporterar att de känner sig mer ”ett” med sin omgivning och känner en känsla av enhet med världen omkring dem.

Dissociation

Användare av DMXE rapporterar ofta att de känner en känsla av dissociation, som kan variera i intensitet beroende på dosen och individens känslighet för drogen. Vissa användare beskriver att de känner en känsla av att de inte längre är kopplade till sina kroppar eller att det känns som om de observerar sig själva på avstånd. Andra rapporterar att de känner sig som om de befinner sig i ett drömliknande tillstånd där verkligheten verkar förvrängd eller surrealistisk.

Hallucinationer

DMXE kan också ge upphov till en rad visuella och auditiva hallucinationer, vilket kan bidra till känslan av dissociation. Användarna kan uppleva livliga och färgglada visuella bilder eller förvrängda ljud, vilket kan skapa en känsla av att vara bortkopplad från verkligheten.

Potentiella biverkningar av DMXE

Som med alla psykoaktiva läkemedel finns det potentiella biverkningar i samband med användning av DMXE. Några av de potentiella biverkningarna av DMXE-användning är följande:

  • Kognitiv nedsättning: Denna forskningskemikalie kan påverka minne, uppmärksamhet och beslutsförmåga. Användarna kan ha svårt att utföra uppgifter som kräver fokus och koncentration.
  • Fysisk funktionsnedsättning: Möjliga fysiska funktionsnedsättningar kan vara förlust av koordination, balans och muskelkontroll. Därför kan personer som befinner sig på DMXE:s forskningskemikalie falla eller råka ut för andra olyckor.
  • Andningsdepression: Andningsdepression kan vara livshotande. Användarna kan få andningssvårigheter, andnöd och bröstsmärtor.
  • Kardiovaskulära effekter: Förändringar i hjärtfrekvens och blodtryck kan uppstå vid användning av detta läkemedel. Personer som är påverkade kan drabbas av hjärtklappning, arytmier och andra kardiovaskulära problem.
  • Gastrointestinala effekter: DMXE kan orsaka gastrointestinala effekter som illamående, kräkningar, diarré, buksmärtor och obehag.
  • Njur- och leverskador: Skador på njurar och lever är en annan potentiell biverkning. Användare kan drabbas av njursvikt eller leverskador, vilket kan vara dödligt.
  • Beroende: Detta läkemedel kan vara beroendeframkallande. Med tiden kan människor utveckla en tolerans mot läkemedlet och behöva högre doser för att uppnå de önskade effekterna. I slutändan kan beroende användare få abstinensbesvär när de slutar använda drogen.
  • Överdosering: I stora doser eller i kombination med andra droger eller alkohol kan DMXE vara mycket farligt. Användare kan överdosera, vilket kan vara livshotande. Överdosering kräver omedelbar läkarvård.

Användarna måste vara medvetna om riskerna med DMXE-användning och bör söka läkarvård om de upplever några biverkningar. Använd DMXE på ett ansvarsfullt sätt och i en säker miljö för att minska risken för skador.

Related articles

Recent articles