Hva er CBD; Alt du trenger å vite

Published:

CBD, også kjent som cannabidiol, er en naturlig forekommende kjemisk forbindelse i Cannabis sativa-planten. CBD har blitt berømmet for sine terapeutiske og medisinske egenskaper, noe som gjør det til et populært supplementsvalg blant forbrukere.

CBD virker ved å samhandle med det endocannabinoide systemet (ECS), som regulerer mange fysiologiske prosesser i kroppen. CBD binder seg til ECS-reseptorer og kan bidra til å redusere betennelse, smerte og angst. Det kan også bidra til å forbedre kognitiv funksjon, redusere symptomer relatert til nevrologiske lidelser som Parkinsons og Alzheimers, og til og med hjelpe til med å håndtere symptomer på depresjon og angst.

Vitenskapen bak CBD

CBD er bare en av mer enn 100 cannabinoider som finnes i cannabis. Selv om det er det mest studerte, har mange andre forbindelser, inkludert THC og terpener, også vist seg å ha terapeutiske egenskaper.

Når de brukes sammen, kan disse forbindelsene være enda mer potente enn når de brukes alene. Dette fenomenet er kjent som entourage-effekten, og det er ansvarlig for de unike effektene som cannabis har på kroppen. CBD kan avledes fra både hamp og marihuanaplanter, selv om CBD-produkter laget av hamp er mer fremtredende på grunn av deres lavere nivåer av THC. Hamp-avledede CBD-produkter er føderalt lovlige i USA og tilgjengelig uten resept i de fleste stater.

Forskjellen mellom hamp CBD og marihuana CBD

Hamp-avledet CBD ekstraheres vanligvis fra stilken og stilkene til industrielle hampplanter. Disse plantene inneholder høyere nivåer av CBD, men svært lite THC – vanligvis mindre enn 0,3 %.

Marihuana-avledet CBD er utvunnet fra marihuanaplanter som inneholder både høye nivåer av THC og CBD. Fordi marihuanaprodukter ikke er lovlige i alle stater, er disse produktene ikke allment tilgjengelige.

Fordeler med CBD

CBD har blitt studert mye og har vist seg å tilby et bredt spekter av helsefordeler. De fleste av fordelene tilskrives måten den samhandler med ECS, men cannabinoider kan også samhandle med andre reseptorer i kroppen, inkludert serotonin- og adenosinreseptorer.

Noen av de potensielle fordelene med CBD inkluderer følgende:

Redusert betennelse og smerte

Betennelser er assosiert med mange kroniske sykdommer, og CBD kan være i stand til å redusere betennelsesrelatert smerte. I motsetning til mange smertestillende midler som kan være vanedannende, er ikke CBD psykologisk vanedannende og har færre bivirkninger.

Forbedret søvnkvalitet

CBD kan bidra til å forbedre søvnkvaliteten ved å redusere angst og bidra til å regulere kroppens døgnrytme. Noen studier viser at ubalanse i endocannabinoidsystemet forårsaker søvnløshet, og CBD kan bidra til å gjenopprette balansen. Andre årsaker til søvnløshet kan også løses med CBD, inkludert kronisk smerte og angst.

Redusert angst

Angst er en psykisk lidelse som rammer millioner av mennesker over hele verden. Studier har vist at CBD kan bidra til å senke angstnivået og forbedre humøret. Det virker ved å aktivere serotoninreseptorer, som bidrar til å regulere humør og angstnivåer.

• Jeg forbedret kognitiv funksjon

CBD kan forbedre kognitiv funksjon ved å øke blodstrømmen til hjernen og forbedre nevrale forbindelser. Det kan også bidra til å beskytte mot nevrodegenerative sykdommer som Alzheimers, Parkinsons og multippel sklerose.

Reduserte anfall

CBD har blitt studert mye for sin evne til å redusere hyppigheten og intensiteten av anfall hos pasienter med epilepsi. Flere studier har funnet at CBD effektivt reduserer anfallsaktivitet og kan være et levedyktig alternativ til tradisjonelle medisiner.

Konklusjon

CBD er en potent forbindelse med mange potensielle fordeler. Det samhandler med det endocannabinoide systemet for å hjelpe til med å regulere mange biologiske prosesser, inkludert betennelse, søvn, angst og kognitiv funksjon. CBD er tilgjengelig i mange former, inkludert oljer, tinkturer, matvarer og topikaler. Det kan komme fra hamp og marihuanaplanter og er lovlig i de fleste stater. Mens mer forskning må gjøres på effekten av CBD, viser stadig flere bevis at det kan være en effektiv behandling for ulike tilstander.

Related articles

Recent articles